Karabana dromend onderweg
Home » nieuws » 2013 » 06/11/2013

06/11/2013

 

Goed nieuws over ilja!! Hij heeft geen schimmel op de klieren. Zijn infectie heeft gewoon wat lang nodig om te genezen maar het is geen chronisch probleem. Hij moet nog 7 dagen antibiotica krijgen en we kunnen terug de baan op!!!!!!!!!!!!!! :)

Het verhaal van gisteren:

Cecile en ik waren vol stress voor de verhuis, het ziekenhuis, alles wat er mss aan zat te komen. We kregen een berichtje dat de camion die de wagen zou verplaatsten niet uit zijn weide geraakt waar hij staat door al de regen, en we kregen de mensen die zouden komen met de paardentrailer niet aan de telefoon in de voormiddag. Rond de middag kregen we hun aan de lijn en we spraken af voor 14h. Ondertussen besprak ik het plan nog eens met cecile, omdat het al te laat was om eerst wodan te vervoeren en dan ilja (voor de afspraak met het ziekenhuis) en het ernaar uitzag dat we geen transport hadden voor de woonwagen besloten we dat ik alleen zou gaan met een tentje en ilja. Cecile zou bij wodan blijven. In het beste geval zou ik snel terug komen met ilja, en anders zouden we de grote verhuis aangaan. Een veel beter plan!!

De trailer kwam aan en ilja ging vrij vlot naar binnen, ik zette me naast ilja in de trailer om hem wat te kalmeren, en hup de baan op richting ronthon. We kwamen een half uur voor de afspraak aan, maar ilja ging de trailer uit en recht de 'ziekenhuiskamer' in. Hij werd wat verdoofd, het cameratje schoof aan zijn neus in en we bekeken alle holtes die de camera kon vinden. Er bleek geen schimmel te zijn, zijn sinussen en klieren waren perfect proper en enkel zijn luchtpijp vertoonde nog tekenen van een lichte infectie.

Hij moet dus gewoon nog een week antibiotica doornemen en hij zou terug de oude moeten zijn!! Er viel een grote stress van mij af. Ilja ging terug de trailer op. En we gingen weer de baan op, we stopten even bij jean-louis en jacky (de paardenmannen die me hielpen met het vervoer, nogmaals super hard bedankt!!!!!!!!!!!) om hun beesten eten te geven en te verzorgen. En we reden dadelijk terug naar epiniac. Ik was blij cecile het goede nieuws te vertellen, ilja en wodan zo snel terug te herenigen, dat we niet alles verhuisd hadden,... Al bij al viel alles dus mee, veel emoties en stress, maar alles komt in orde! Morgen verhuizen we de wagen en de paarden naar een weide van de gemeente naast een mooi meertje, waar we ilja nog een weekje rust gunnen alvorens terug de baan op te gaan in zuidelijke richting.