Karabana dromend onderweg
Home » nieuws » 2013 » 04/11/2013

04/11/2013

 

De 10 dagen antibiotica zijn voorbij voor ilja, en hij is wat beter. De infectie op de longen is weg, er is nog maar 1 van de 2neusgaten waar snot uitloopt, hij hoest niet meer,.. Maar hij heeft nog altijd veel vocht dat uit zijn mond loopt. Dat wijst erop dat zijn klieren nog niet genezen zijn. En dit is net het grootste probleem. Een beetje meer uitleg over wat hij wss heeft: Doordat zijn klieren geinfecteerd zijn en opgezwollen duwen ze op een zenuw. Deze zenuw zorgt er normaal voor dat de luchtpijp sluit als hij eet en het eten dus enkel in de slokdarm terecht komt. Doordat dit niet werkt kan er eten in zijn luchtpijp en longen komen, waardoor de kans groot is op blijvende infecties op de luchtwegen. Het kan zijn dat het een soort schimmel is op de klieren of een ander soort infectie. Hievoor is een endoscopie nodig (met een cameratje naar zijn klieren gaan kijken) Hierbij zal normaal duidelijk worden wat het probleem is en hoe het kan genezen. Als we het juist begrijpen zijn er dan 2 opties, ofwel medicijnen die telkens samen met een endoscopie rechtstreeks op de klieren moet aangebracht worden. Ofwel een operatie waardoor de schimmel operationeel word verwijdert.

Dat wilt dus zeggen dat we richting paardenziekenhuis bewegen. Alles staat klaar voor de grote verhuis morgen.. We gaan terug richting genets, ongeveer 50km van hier. Een plaats waar ik al 2 weken verbleef en vele vriendelijke mensen heb ontmoet. Deze week had cecile de auto van haar moeder dus konden we al terugrijden om alles te regelen voor de verhuis. We hebben een bezoekje gebracht aan het paardenziekenhuis en een afspraak gemaakt voor ilja. Het is nog onduidelijk of hij dezelfde dag al terug weg mag, er enkele dagen moet blijven of weken...

Cecile, ik en de 4 honden gaan verblijven op de woonwagenplaats waar ik al 2 weken stond met mijn wagen, dit is op 5km van het ziekenhuis waar ilja zal zijn. In het begin slapen we in een tentje tot we de woonwagen kunnen komen halen. Die staat op een binnenplaats van een boerderij klaar voor de reis (de dissel is vervangen zodat hij kan getrokken worden door een traktor/camion in plaats van met paarden) Hopelijk kunnen we snel de woonwagen komen halen, want met 4 honden en 2 mensen in een tentje in het koude regenachtige normandie zal geen pretje zijn. Voor wodan hebben we een weide vlak bij ons waar hij op zijn gemak zen buikje vol kan eten.

Voor het moment heb ik vooral schrik om de paarden in de trailer te krijgen morgen. Ze zijn bij de vorige eigenaar al op deze manier vervoerd maar sinds ze bij mij zijn is het de eerste keer dat ze hun eigen benen niet moeten gebruiken om zich te verplaatsen. Ik hoop dat ze er vlot in wandelen, want 1 ton paard iets laten doen waar hij geen zin in heeft is niet makkelijk!!!!!

Allesinds hebben we bij dit ongeluk pakken geluk dat we zoveel vriendelijke, hulpvaardige mensen ontmoet hebben die dan nog eens vlak bij het paardenziekenhuis wonen. We vonden ongelooflijk makkelijk iemand die de paarden wilt verhuizen, een weide, een plek voor ons, iemand die de wagen volgende week verhuist,... Ik wil bij deze echt iedereen super bedanken die ons in deze situatie helpt!!

De voorbije 10 dagen stonden we rustig op onze weiden tussen de bossen. Ook een geluk om net op het punt dat we stoppen een grote weide te vinden waar we zo lang rustig konden verblijven!!